Semakin Hari....Semakin Panas...

Sunday, October 19, 2008

Assalamualaikum wr wb.....
(dungaren salam dishik..)

(O'iyo rek, ben ndak bosen, aku saiki nggawe boso jowo yo!!!)

He, aku lo pegel nemen nang arek sing ndak weruh sa'aken neng bumi. Mosok mbuwak sampah sakpenake. Terus, hawane saben dina malih puanas rek!! awakmu yo ngrasakno kan??!! Masyaallah, iki gara-gara global warming ta?? O, aku ndak nyalahno Global Warminge rek, tapi nyalahno kabeh menungso sing ndak aturan, koyok ngrusak hutan, nggawe motor nganti asape brang-breng,.....huh, gaul ndak tepak blas.
Nang Lumajang sing pindoan, timbang nang Suroboyo panase nganti 42 derajat celcius !! Mending timbang derajat farenheit. Opo kulite ndak gosong kabeh ta??
Iki paling gara-gara gaul-e remaja sing kurang perhatian rek. Wong bener-bener ngerti nek bumi kate bejat, yo pancet egoise ndak kalong. Wes genah genah karek mlaku 300 meter lo, iso nytater sepeda motor. Lo, tak takoni "Ndak eman nang bensine ta?" jawabane opo ngunu, "blas" asli kemayu puol. "Lo rek, ndak numpak sepeda ta??" jawabane "Saiki sepeda pancal ndak usum, ndak gaul, aku ndak seneng nang sepeda, lambat."
La, rek, yo'opo nek jawabane wis ngunu, mek arek sing bathuke sempal iso njawab ngunu. Iku gambare, nek bumi kepanasan terus yo dadine koyok es krim, leleh.
Trus, yo'opo nek hawane panas terus koyok ngene, opo ndak kudu mati???? aku pegel nang arek-arek nganti ngomong karo nyindir pisan :
"La yo'opo hawane ndak panas??? wong saiki sepeda motor tambah saiki tambah akeh, yo wajar rek, wis hukum alam !!!"
Koncoku mek iso meneng tok, mbuh kroso mbuh ndak tak kritik. Ndak ngoros lee.....

Wa'alaikumsalam wr, wb...

You Might Also Like

0 comments

Subscribe